Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

ΚΙ ΑΝ Η ΣΥΜΦΟΡΑ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ;

ΚΙ ΑΝ Η ΣΥΜΦΟΡΑ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ;

ΚΙ ΑΝ Η ΣΥΜΦΟΡΑ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ;




 Άρθρο Για Την Ένωση Συντακτών Διαδικτύου : Παναγιώτα Βασιλοπούλου :Αξιωματούχος Δημοσιογράφος ΕΣΔ 
Ένας γέροντας ιερέας  , κάποτε που ήμουν σε κατάσταση απελπισίας μου είπε μια ιστορία που θα τη μοιραστώ μαζί σας . Ο πόνος μου πόνος σου , η λύπη μου λύπη σου , η ελπίδα μου ελπίδα σου και είναι λογικό κι η εμπειρία μου να θέλω να γίνει και δική σου .
«Κάποτε ένας ναυαγός που είχε γλυτώσει μόνο αυτός από το ναυάγιο , βρέθηκε από τη θάλασσα στη στεριά , σε ένα ερημονήσι . Με κόπο και μόχθο , ζούσε για χρόνια σε μια καλύβα που είχε φτιάξει μόνος του.


Μάζευε κλαριά του δάσους κι άναβε φωτιά για να ζεσταθεί , ώσπου μια φορά , δυνατός αέρας , φύσηξε ανεξέλεγκτα και του έκαψε όλη την καλύβα. Ο ναυαγός μας , έβλεπε την καλύβα του να γίνεται παρανάλωμα του πυρός και φλόγες μεγάλου ύψους , είχαν κατακλίσει την ατμόσφαιρα . Όμως ο ναυαγός μας με υπομονή περίσσια και καθόλου απελπισία , είπε στον εαυτό του :
«Ότι κι αν κάνω τώρα , η συμφορά με βρήκε . Δεν μπορώ να μην αποδεχθώ ότι συνέβη εφόσον δεν μπορώ να το αλλάξω.»

Είπε , κι έκατσε σε ένα βραχάκι σκεπτόμενος για να βρει τρόπο και κουράγιο να φτιάξει μια νέα καλύβα. Όμως από τον ορίζοντα της θάλασσας , είδε ένα καΐκι  να πλησιάζει και ολοένα κοντά στο νησί. Ο ναυαγός , άκουσε την καρδιά του να χτυπά με ελπίδα , όσο το καΐκι  πλησίαζε . Η ψυχή του ευφράνθηκε όταν οι σωτήρες του τον πήραν στο καΐκι και τον είχαν πλέον σώσει.

«Καλά , αναρωτήθηκε ο ναυαγός ; Πως με ανακαλύψατε;»

«Είδαμε τις μεγάλες φλόγες και τους καπνούς από μακριά  και είπαμε πως κάποιος άνθρωπος θα είναι στο ερημονήσι , κι έτσι κάναμε στροφή και ήρθαμε και σε ανακαλύψαμε.»

Δίδαγμα : Τι θα γινόταν φίλοι μας , αν η απελπισία , η θλίψη και η απογοήτευση είχαν καταβάλλει το ναυαγό μας ; Η απάντηση είναι τίποτα και αναίτια . Με πίστη στην υπομονή του όμως σώθηκε και  έγινε κατορθωτό το ακατόρθωτο ..






 Άρθρο Για Την Ένωση Συντακτών Διαδικτύου : Παναγιώτα Βασιλοπούλου :Αξιωματούχος Δημοσιογράφος ΕΣΔ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου